Dag 15: mijn Private Pilot License!!!!!!!!!! - Reisverslag uit Winter Haven, Verenigde Staten van Frits Tuijn - WaarBenJij.nu Dag 15: mijn Private Pilot License!!!!!!!!!! - Reisverslag uit Winter Haven, Verenigde Staten van Frits Tuijn - WaarBenJij.nu

Dag 15: mijn Private Pilot License!!!!!!!!!!

Door: Frits

Blijf op de hoogte en volg Frits

16 Juli 2009 | Verenigde Staten, Winter Haven

Ik ben piloot!!!!!! :)

Het was een bevalling in tweeën, maar dat is morgen allemaal geschiedenis. Of eigenlijk nu al.

Ik moest om 8 uur bij Chuck, mijn examinator, zijn en was op tijd naar het vliegveld gegaan om mijn kist te inspecteren. Om 7:50 wilde ik naar hem toe taxien, dus ik start de motor en was helemaal niet blij met het motorgeluid dat ik hoorde. Dat moet echt klinken als een naaimachinetje en dit was een of ander rauw en onregelmatig geluid. Wat een heerlijk moment om zoiets te hebben. Ik had het Fred ook al eens op zien lossen dus ik heb wat van dezelfde trucjes uitgehaald. Helaas zonder resultaat. Dus maar snel naar de werkplaats getaxied en een van de monteurs er bij gehaald. Inmiddels was het zweet behoorlijk op mijn voorhoofd gaan staan, want de klok tikte verder. De monteur had het gelukkig snel geregeld en om even over acht kwam ik bij Jack Brown's Seaplane Base. Gelukkig was mijn examinator ook later dus ik had nog even wat tijd om weer tot rust te komen.

Na zijn binnenkomst zijn we meteen van start gegaan. Mijn mondeling ging geweldig en was eigenlijk al weer voorbij voor ik er erg in had. Hij maakte wel nog een hele positieve opmerking over mijn 100% en dacht vervolgens gelukkig dat het met die theorie wel goed zat. Ik werd vannacht namelijk ook nog een keer wakker met de gedachte (of misschien was het wel een droom) dat hij geprikkeld was om het mij eens even extra lastig te maken.

Daarna met het zweet in mijn handen omhoog. Het is toch anders in de wetenschap dat je examinator naast je zit. Eerst even laten zien dat ik kon landen en opstijgen en dat ging eigenlijk best lekker. Daarna meer naar buiten toe en allerlei oefeningen doen. De een na de ander gaf nauwelijks problemen, tot die ene. Het overtrekken van het vliegtuig bij vol vermogen (Power-on stall). Dat heb ik zo vaak geoefend en had daar nooit meer problemen mee. Tot vandaag dus . Het ging dus echt verkeerd, tot twee keer toe.

Terug op de grond hebben we alles nog eens doorgesproken en mijn examinator gaf aan dat hij mij niet kon laten slagen vanwege deze ene opdracht die ik verknald had. Hij stelde voor dat ik daar met Fred nog even op zou gaan oefenen en dan zou ik vanmiddag opnieuw kunnen laten zien dat ik het wel kon. Ik heb echt even lopen balen. Was kwaad op mezelf en ben toen toch ook maar weer overgegaan tot de orde van de dag. Dus met Fred omhoog en diezelfde oefening een keer of 15 gedaan. En geen enkele keer ging het mis. Fred zei me dat ik zelf maar aan moest aangeven of ik voldoende vertrouwen in mezelf had teruggekregen om het over te doen met de examinator. Ik heb er toen nog één gedaan en toen gezegd dat ik het helemaal zat was.

Na de nodige wachttijd (en dan bouwt de spanning zich toch ook weer heerlijk op) terug omhoog en de oefening 5 keer gedaan met de examinator. Alle vijf gingen goed en wilde hij wilde kennelijk zelf ook nog wel wat lol hebben want hij nam na mijn oefening de controle over het vliegtuig over. Ik had geen iedee of hij toch mij toch ook nog weer een andere efening wilde laten doen. Dat bleek niet het geval. Hij bracht het vliegtuig in een geweldige spiraal-duik naar beneden. Dan word je zo heerlijk in je stoeltje gedrukt terwijl het vliegtuig zo'n 60 graden schuin ligt. Na dit stukje showvliegen bracht hij me recht voor de landingsbaan en gaf mij de controls weer om te landen. Dit was wel de landingsbaan die ons direct bij zijn eigen kantoor aan de overkant van het vliegveld bracht. Daar stapte hij uit op de taxibaan en vertelde me dat hij snel naar de vliegschool zou komen. Verder zei hij niks. Ik ben terug getaxied en ben maar gaan wachten. Volgens alle anderen was het een goed teken dat hij niks had gezegd. En inderdaad, na zo’n 15 minuten kwam hij binnen en vroeg mij om mijn brevet te ondertekenen :). Ik kan jullie nauwelijks vertellen wat er toen door mij heen ging. Werkelijk totale euforie en een
enorme ontlading.

Straks ga ik met Fred een lekker biertje drinken op de goede afloop en morgen is er wat grotere party want hopelijk is mijn huisgenoot dan ook geslaagd.

• 16 Juli 2009 - 19:57

Vincent:

Ooit echt getwijfeld???
    Ik nie...
    GEFELICITEERD!!!!!

• 16 Juli 2009 - 20:01

Vincent:

Typische Tuin Truc?
    Eerst effe heel spannend voor zichzelf maken en dan toch met vlag en wimpel...
    Mooi man!
    Wanneer gaan we voor een retourtje Lelystad-Lourdes?

• 16 Juli 2009 - 20:23

Edwin:

Geweldig proficiat en nu door voor je volgende ? water of zo

• 16 Juli 2009 - 21:56

Boudewijn:

Bevalling... kan me je ontlading helemaal voorstellen! Geweldig man. Helemaal top. The sky is the limit...?
    Geniet met volle teugen.
    Hug,
    Bou

• 16 Juli 2009 - 21:58

Harry:

""FLM"" (Frits Luchtvaart Mij)i.o.
    Ik neem de stewardessen wel aan.. Ha ha.
    Nu serieus GEWELDIG en van Harte Gefeliciteerd.
    Wij horen thuis wel de verhalen..
    Groet en tot snel
    Harry

• 17 Juli 2009 - 06:40

Henk En Josien:

Well done Frits!
    Congratulation!!

• 17 Juli 2009 - 06:42

Ruud En Trudy:

We hadden ook niet anders verwacht!!
    Groeten en tot gauw

• 20 Juli 2009 - 17:22

Alan:

Congratulations Frits...! Seaplane rating next!