Eindelijk is het zover
Door: Frits
Blijf op de hoogte en volg Frits
01 Juli 2009 | Verenigde Staten, Winter Haven
Het is dan toch begonnen..... Na maanden van voorbereiding en het nodige leerwerk ben ik nu dan toch in de VS om mijn Private Pilot License te gaan halen. Hiermee mag ik dan op eenmotorige vliegtuigen vliegen. Na een goede vlucht met Northwest ben ik via Memphis (waar ze ook op de luchthaven natuurlijk alles van Elvis verkopen) uiteindelijk om 22:45 uur in Orlando geland. Daar zou ik opgepikt worden door iemand van de vliegschool. Alleen waar ik ook keek, niemand met een bordje met mijn naam er op.... Na alle telefoonnummers geprobeerd te hebben van een gesloten luchthaven/vliegsschool heb ik uiteindelijk maar de nacht doorgebracht op Orlando International. Na enige omzwervingen in de aankomst/vertrekhal ben ik uiteindelijk bij Starbuck beland. Daar hadden ze een paar zachte fauteuils staan waar ik gelukkig nog een beetje heb kunnen slapen. Overigens wel met de nadruk op een beetje....
's Ochtends meteen opnieuw gebeld en duizend excuses moeten aanhoren. Ze hebben toen natuurlijk direct iemand gestuurd en met deze onderhoudsmonteur ben ik ook nog naar een bedrijf gereden waar ze mijn vingerafdrukken hebben genomen en opgestuurd naar de verantwoordelijke autoriteiten hier in de VS. Na 9/11 zijn ze hier echt bijna paranoia geworden. Dat merk je ook al aan alle controles op de luchthavens.
Op de vliegschool blijkt alles heel relaxed te gaan. ze zijn allemaal even vriendelijk en voorkomend. Ik heb naar verluid de beste vlieginstructeur gekregen die ze hebben: Fred. Een echte oude rot met een enorm aantal vlieg- en instructie uren achter zijn naam. Fred had allang van zijn pensioen moeten genieten, maar hij kan het gewoon niet laten. In een kort kennismakingsgesprek gaf hij al aan dat hij 110% zou geven en dat hij dat ook van mij verwachtte. En dat het ook relaxed moest zijn, want vliegen is fun en er moet ook ruimte zijn om samen lol te hebben. I like this guy already!
Ze wilden weten of ik al wat aan mijn theorie gedaan had... Nou volgens Hennie wel, want die heeft me de laatste weken alleen maar achter de boeken gezien (sorry schatje!) Hier wilden ze dat wel eens controleren door me even een proeftest te laten doen. Toen ik daar 92% op scoorde (70% is het verplichte minimum) vonden ze dat ik wel snel klaar zou zijn voor de echte test. Eerst werd ik door een van de andere piloten in opleiding meegevraagd om even omhoog te gaan. Hij is bezig voor zijn commercial pilot en heeft de andere examens allemaal al gehaald. Hij moest gewoon nog wat uren maken en ik heb toen heerlijk een uurtje met hem meegevlogen. Het was weer een geweldige ervaring en ik kan nauwelijks wachten tot ik zelf de lucht in mag.
Toen ik weer op de grond was heb besloten om direct maar voor de 110% inzet te gaan en meteen mijn online theorie-examen te doen. Hier bleek mijn leerwerk toch niet voor niets te zijn geweest want ik ben met een 100%-score geslaagd. Dat hadden ze naar hun zeggen nog nooit meegemaakt....:). nu kan ik me gelukkig dus helemaal op de praktijk gaan toeleggen.
Via de vliegschool ben ik inmiddels ondergebracht in een groot huis vlak bij de vliegschool (10 min. lopen). Een werkelijk prachtig huis. met alles erop en er aan: grote kamers, volledig ingerichte keuken, was- en droogautomaat, zwembad, barbecue, met gaas afgesloten terras (geen last van muggen dus), snelle internetverbinding, TV, stereo, echt Amerikaans, dus alles van enorme afmetingen. Ik zit hier met allemaal medestudenten van de vliegschool dus dat is ook erg leuk. Hier draait dus ook alles om vliegen, want er altijd wel weer iemand die een of ander examen moet doen en anderen met meer ervaring ondersteunen daar dan weer bij.
De vliegschool zelf doet ook alles om het ons zo gemakkelijk mogelijk te maken. Er staan fietsen, er staan twee (oude) auto's voor de studenten om gratis te gebruiken. Heel gemakkelijk als je even nog een boodschap moet doen of zo.
Ik ga zo weer naar de vliegschool en dan hoop ik dat ik snel de toestemming van de overheid krijg om te mogen vliegen (ze moeten dan dus eerst die vingerafdrukken verwerken), dan kan ik eindelijk omhoog. ik houd jullie op de hoogte.
01 Juli 2009 - 13:06
Daphne:
Haha, op het vliegveld geslapen, ik zie je daar al liggen met al je bagage. Anyway, het klinkt allemaal fantastisch. Geniet ervan en hou hem in de lucht!
Kus